Hem | Festivalbilder | Artistbilder med youtube-länkar | Rekordtröjan | Pressmaterial/bilder | 1987 |

 

UKULELE 07, bestående av 401 personer, blev "världens största ukuleleorkester" den 18/8 2007. 2009 års upplaga av boken Guinness' Världsrekord innehåller flera bilder från vår lyckade tillställning! Läs själva! Men nu vankas det tuffa tider!

Men vårt världsrekord är numera slaget flera gånger. Först skedde det den 20 juni 2009 vid London Uke Festival på Devonshire Square i London med 851 personer. Men i Helsingborg tog man den 20 augusti 2011 tillbaka det till Sverige med 1547 personer. 28 juli 2012 slog japanerna det med 2154.

Ska vi ställa tillbaka skåpet där det höra hemma? undrade jag 2009.Vad tycker du? Skriv till mig! Se nedan några av de svar jag fått in.

Ukulelehälsningar från

Thomas Allander (även kallad "ukulelemannen")

(För markören över bilden)

.
Här är några av svaren:

Absolut, såhär kan vi inte ha det, engelsmännen måste klås. Basta!
Mia


Det var det värsta?! Otäcka tilltag från engelsmännens sida. Detta måste vi slå på något vis. Jag sprider gärna en inbjudan så fort du mejlar den till mig.
Hälsningar
Jörgen

Jag var med på Långholmen! Alltså fd världsmästare. Jag kommer igen. Jag tar med mig 5-10 ukkefrälstamänniskor! Hoppas det blir av!
Mvh
Patrick
 
Vi måste bara slå ett nytt rekord - det blir jobbigt att inte vara världsmästare, nu när man har blivit van vid det :-) Förra gången fick jag med mej fyra av mina barn (ungdomar). Nästa gång så ska jag försöka dra ihop 30 pers (barnen, deras kompisar, mina jobbkompisar osv). Jag tror det kan lyckas.
Thomas


Jamen det är väl ett alldeles lagom uppfordrande skäl att ses, är vi inte tvungna?
Vare sig vi vill eller inte??
Fast vi vill ju också förstås!
hälsar
Catarina, f d medrekordhållare...


Det var jävelen! Vi måste mobilisera! Kanske hela Limnologen ställer upp?
Peter


Hej !
Värmland här, det var tråkigt att bli slagna. Men här är gänget med på att ta nya tag. Tala bara om när det blir nytt försök så kommer vi, ialla fall en 10 - 15 stycken.
MVH Anette från Ukuleleakuten i Arvika


Kommer som blixten för att ta tillbaka världsrekordet...
Hälsar Skåne-Detha

--------------------------------------------------------------------------------------------------
GUINNESS' WORLD RECORDS ställer höga krav på "proficiency" hos orkestermedlemmarna för att låta dem kalla det världsrekord. Vid UKULELE 07s lyckade rekordförsök 2007 var därför certifiering (inträdesprovet till orkestern) stenhård och utfördes av väletablerade yrkesmusiker. Att t ex inte kunna växla ackord smidigt och rätt ledde ofelbart till underkänt, vilket vissa aspiranter tyvärr fick erfara. Ukuleleklubben i Göteborg hävdade på sin hemsida att de har slagit vårt, gamla, världsrekord med "163 fler anmälda ukulelespelare"...? Hursomhelst var det inget Guinnessrekord man slagit.

 


Skicka ett mejl till så får du all extra info framöver.
Med en docka bredvid sig, föreställande den som hittat på html-språket och som kunde strypas lite då och då, harThomas Allander byggt denna hemsida.